fredag 13 januari 2012

Något som alltid gör en glad...

Är barnböcker. Har ni märkt hur de liksom piggar upp en och får en på bra humör oavsett humöret du är på? Om ni inte fått erfarenhet av det än, gå och hämta/köp/låna en barnbok. Och vad är en barnbok då, vilken ska man välja? Här får ni läsa om en av mina favoriter.

Mimmi är olycklig igen, strax efter att hon fått Pysen avlider hennes Farbror, han som gav Pysen, hennes älskade lilla häst till Mimmi. Men allt förändras plötsligt efter Farbroderns död och plötsligt börjar alla prata om att Pysen måste säljas. Något som vore helt omöjligt för Mimmi.

I barnböckernas värld - 'Jag kan inte leva utan dig min älskade katt/hund/häst osv'
I ungdomsböckernas värld - 'Jag kan inte leva utan dig min älskade pojkvän/flickvän'

Visst märker man skillnaden?
Men åter till boken.
Pysen Vinner är namnet och det här är en otroligt underbar bok som fick mig att skratta minst femtio gånger kändes det iallafall som och det är så underbart att få känna sig liten igen även om det bara är för cirka 150 sidor.
Boken är svår att hitta men finns säkert på ditt bibliotek eller på någon loppmarknad.
Den är faktiskt så svår att hitta att jag inte kunde hitta någon bild på den så var tvungen att ta en egen. *Suck*
Och bara för att vi har ungefär 5 dm snö måste jag bara lägga boken ute i snön, till er snölösa människor där nere i Sverige!

Dock en väldigt snabb och slarvigt tagen bild men det får ni leva med. 

2 kommentarer:

  1. Jag tror det är därför jag gillar att varva lite med barnböcker. Det är så härligt att läsa dem!

    SvaraRadera
  2. SVAR: NAW!!!! Tack så hemskt mycket! :D Jag har ingen aning om snön har kommit i skåne (som bilden är tagen) men i Stockholm kom lite igår, första snön som har lagt sig på gatorna den här vintern :)

    SvaraRadera