torsdag 26 juli 2012

The Perks Of Being A Wallflower - Dåliga Nyheter!Uppdatering: 
Så här skrev SF när jag frågade om de tänker visa filmen i Sverige. För att vi ska kunna visa en film på våra biografer så måste någon filmdistributör ha köpt in filmen för visning i Sverige. Det verkar som att The Perks of being a wallflower ännu inte har svensk distribution.

SF Bio är ett biografföretag, d.v.s. att SF Bio äger och driver ett antal biografer. De filmer som vi visar på vår biografkedja produceras respektive distribueras av diverse svenska och utländska filmbolag.

SF Bio hyr dessa filmer av filmdistributörerna och betalar en filmhyra enligt i förväg fastställda mallar. Det är alltså distributörerna (filmbolagen) som bestämmer vilka filmer som finns tillgängliga för visning på de olika biografföretagen i Sverige. Vilken biografkedja som får visa respektive film är ett resultat av förhandlingar mellan biografägarens programavdelning och distributören.Dåliga Nyheter är vad man minst sagt kan kalla det när jag nyss fick höra att filmen The Perks Of Being A Wallflower kommer inte visas i Sverige!

Självklart blir jag superarg men istället för att kasta runt saker så tänker jag sätta mig och skriva ett mail till SF och klaga, någon som hänger på och vad tycker ni om det här?


Läs min recension på The Perks Of Being A Wallflower här.20 kommentarer:

 1. Hm, om Em Wat ska spela i den filmen kanske jag borde ta och läsa boken XD

  SvaraRadera
 2. Är boken bra? Jag vet ju inte så mycket om den och jag tror inte att jag kommer att läsa den, men det kan ju vara kul att veta :)

  SvaraRadera
 3. Har det sagts varför filmen inte kommer att visas?

  SvaraRadera
 4. Nej, vad tråkigt. Har de sagt varför? Jag vill ju se den filmen!

  SvaraRadera
 5. Svar: Dom hamnar direkt på min läsarlista! :D

  Jag har haft min blogg sen ett halvår tillbaka men jag ville inte göra så mycket väsen av mig förrän jag kände att det fanns något att göra väsen om eller vad man ska säga :) Antar att jag blev lite för bekväm och glömde bort mig ett tag ^^
  Försöker i alla fall att kliva ut ur skuggan nu så att säga! ^^

  SvaraRadera
 6. Du (Elizabeth) får jättegärna kommentera novellen "Ett slott av glas" på min blogg :)

  SvaraRadera
 7. Men då finns det ju fortfarande chans att den köps in av någon! :)

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag läste The Perks of Being a Wallflower för länge, länge, länge sedan. Jag har väntat ett år på filmen och jag har redan retat mig på varför inte filmen kommer bland nyheter bland SF:s filmer.
  Jag har redan frågat SF genom facebook om filmen kommer ut och de svarade ungefär detsamma som ovan.
  Du kan inte ana hur arg jag är. Drömmar går i kras när jag inte kommer kunna se min favoritberättelse som film. Och jag är fruktansvärt ledsen.
  Därför håller jag på att skicka ett klago-mail till SF om varför etc. Bara så att du vet!
  Mvh en wallflower.

  SvaraRadera
 9. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ. (Sprang bokstavligt talat fram till mina föräldrar och skrek NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ i deras ansikten för att visa min ilska.) SÅ DUMT. JAG ÄLSKADE DEN BOKEN. Och Emma Watson ska ju vara med! WHYYYYYYY D:

  SvaraRadera
 10. Men det är ju inte SF's fel. Skriv till flera svenska distributörer istället.

  SvaraRadera
 11. Boken är fantastisk, LÄS. Och det är verkligen irriterande att man som svensk inte kan få se Perks Of Being A Wallflower bara för att svensk filmindustri är så enkelspårig. Förhoppningsvis kommer DVD släppas strax efter premiären så man kan få se den på något sätt (förutom nedladdning då, men det här är faktiskt en film man vill stödja)

  SvaraRadera
 12. Har vetat ett tag nu att Perks kommer på film, och började läsa boken för några dagar sedan. Den är jättebra, och jag såg verkligen fram emot att se filmen.

  Tyvärr är det så att jag och SF har ett fint litet förhållande där jag mejlar och frågar om filmer jag vill se, och de svarar att de inte planerar att visa dem...

  Jag hade en ond föraning att detta skulle hända, men det känns ändå riktigt trist.

  SvaraRadera
 13. Den kommer att ha biopremiär i Sverige den 1 januari 2013!

  SvaraRadera
 14. Den kommer till SF, kolla deras hemsida

  SvaraRadera
 15. Jag såg också att dom satt ut att den ska komma den 1:e januari, men dom tog bort det igen och skrev att den ej ska visas i sverige.

  SvaraRadera
 16. Hej! Filmen kommer på dvd till Sverige i slutet av januari, och svensk distributör är Nordisk Film. Gilla Böcker ger ut boken i svensk översättning direkt i pocket. Utkommer också i slutet av januari! /Anna DL, Gilla Böcker

  SvaraRadera
 17. Såg den idag! Fantastisk film, finns på PirateBay...

  SvaraRadera