söndag 26 augusti 2012

Mitt Klimatkatastrofala Liv - Saci Lloyd

Min dator gick sönder, igen och det är därför som min uppdatering inte varit den bästa.

Lauras liv är en ren mardröm. På grund av hennes förfäders misstag som lett till stora miljökatastrofer inför London ett nytt besparingssätt för att inte släppa ut så mycket koldioxid. En ransonering som innebär en stor förändring i Lauras redan så illa liv där hennes syster revolterar och föräldrarna snart glider ifrån varandra helt. 
Det nya systemet innebär att varje person får ett kort laddat med ett visst antal koldioxidpoäng som de får göra sig av med varje månad, om de överskrider poängen så blir det konsekverna stora. 
Men det är svårt att leva i en helt förändrad omgivning med andra krav när världen håller på att falla sönder av stormar och nya naturkatastofer och speciellt för en ung tjej som har både vänner, skola och ett band att tänka på.

Mjeh. Alltså... 
Boken är charmig och intressant, det kan jag inte förneka men det är väldigt svårt att faktiskt tro på allt som händer i boken. 
Jag tvivlar på att världen kommer gå under redan om tre år, visst det är mycket möjligt att den gör det någon gång så som vi håller på och förstör naturen men det är nog inte förrän om flera decennier. Att det händer däremot tvivlar jag inte på. 
Dessutom förvånar det mig att regeringen faktiskt tillåter en sådan stor förändring att den faktiskt tar död på fler personer än den kan rädda. 
Att boken sedan är skriven i dagboksform... Hur är det ens möjligt att Laura kommer ihåg precis allting som händer i exakt detalj och att hon alltid tycks ha tillgång till både dagbok och penna vilken situation hon än befinner sig i?
Alldeles för overklig för min smak men frågorna som boken tar upp ger verkligen en tankeställare och den är trots de förskräckliga omständigheterna ganska humoristisk.

4 kommentarer:

 1. Jag tyckye att det verkade vara en intressant bok som jag kanske skulle ta och läsa, men efter att ha läst din recension så tror jag nog inte det. Men kul med en ny uppdatering! :)

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte jättemycket om den här boken. Jag tyckte den var rätt skön. Dock hade det varit mer trovärdigt om den utspelats runt 2035 istället för bara tre år framåt.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vet du om att du kan tävla om en middag med Kristin Cashore, författaren av "De utvlada" serien?

  //Bokensbarn

  SvaraRadera
 4. Right after tгyіng out the startеr kit, I recently orderеd an
  ordег of Eight packets rеgaгԁіng cаrtomizers; am I ρleaѕеԁ with green smоke?
  Yes Ι аm!

  Feel free to visit my blοg ... http://wiki.acerenza.Info/

  SvaraRadera