onsdag 2 januari 2013

De vassa tändernas skog - Carrie Ryan

Mary lever i en liten by omringad av stängsel.
Stängsel för att hålla de levande döda borta, eller som dom i boken kallas, 'de oheliga'.
I hela sitt liv har hon intalats att deras by är den enda överlevande och att det inte finns något liv kvar på hela jorden.
Trots att Mary vet att skogen är dödens plats kan hon inte annat än längta sig bort från byn och till havet, där det ryktas om att det inte finns några oheliga.
Och när Mary kommer en hemlighet på spåren verkar hennes enda utväg  vara att öppna grinden till de vassa tändernas skog...

Jag blev positivt överraskad när jag började läsa om Mary och hennes by. Storyn är uppbyggd på ett bra sätt och även om den handlar om Zombies (som verkar bli den nya trenden) så känns den egen och inte som att den härmar någon annan bok eller film.
Det är spänning och även om jag inte alltid står på Marys sida så tycker jag att hon i allmänhet är en bra och stark karaktär.
Boken är dessutom väldigt realistisk, trots att något sånt här aldrig skulle kunna hända (får vi hoppas) i verkligheten.
Ser fram emot att läsa de resterande delarna och se filmen (!) som verkar komma ut 2013.
Mer info om böckerna hittar du här och om filmen här.2 kommentarer:

  1. Läste den här boken på engelska och avskydde den... Tycket Mary var världens jobbigaste karaktär som aldrig kunde bestämma sig och bara fick hjälp av andra hela tiden fast hon inte förtjänade det. Gillade dock idén med skogen, men avskydde karaktärerna och att den var så otroligt seg för mycket för att vilja fortsätta läsa i serien trots att den handlar om andra karaktärer sedan ;D Spännande att det ska bli en film dock, vill se hur det blir! :)

    SvaraRadera
  2. Jag gillar inte zombies, men tycker ändå att det låter som en intressant bok

    SvaraRadera