måndag 16 april 2012

En sån där vidrig bok som fick mig att krama om den och skratta.

Ruby lever i en mardröm, hennes mamma har nyss dött och hon tvingas flytta flera hundra mil från sitt gamla hem, sin pojkvän, sin bästa vän och hennes mammas grav till en främling som tydligen ska vara hennes pappa. Med en stark hemlängtan och saknad vägrar hon vänja sig vid varken den kända skådespelaren till pappan, att dränkas i lyx eller att gå i en helt ny skola utan vänner. Faktum är att hon hellre dör än att än att få sin pappa att le.

Jag måste bara säga, från det att jag bara såg bokens titeln blev jag helt förälskad, klockren titel, roliga karaktärer, humor, sorg, vrede, tjuggablöff, den här boken innehåller allt och lite till!
Den är så pass skickligt skriven/översatt att jag hade kunnat skriva en hel uppsats om det. Orden bara flyter fram och innan jag visste ordet av det så var sista slut och jag kunde inte annat än krama om boken hårt och bara sitta och le som ett fån, man kan inte annat än bara rent av älska allt som är i den, för den här boken är helt freaking unbelievable bra om inte annat bäst eller så passar den bara väldigt bra i min smak.
Det finns inte en enda dålig sak med den här boken och jag lever i ett tillfälligt lyckligt bokmoln just nu, man kan verkligen säga att tiden flög iväg när jag läste den. 300 sidor kändes om typ 100, även om det var väldigt korta texter på varje sida, men det var en del i charmen, ska så fort som möjligt köpa den här boken, för det är såna här böcker som förtjänar att stå på en hedersplats i bokhyllan.

Det här är nog, helt ärligt den allra första boken som jag faktiskt ger full pott någonsin. PERFEKT!
12/12 vargar, definitivt. LÄS, LÄS, LÄS, LÄS!

4 kommentarer:

 1. oj,oj, då får man kanske läsa den...

  SvaraRadera
 2. *lägger till på att-läsa-listan*

  SvaraRadera
 3. Jag fick precis boken! =D Tack!

  SvaraRadera
 4. Åh, jag måste verkligen läsa den :D

  Brevet är på väg!!

  SvaraRadera