måndag 9 april 2012

Hur sorterar ni?

För några dagar sedan var jag på Bokskadad's blogg och såg hennes freaking unbelievable snygga bokhylla där hon sorterar sina böcker i färgordning! Som den Copycat jag är var jag bara tvungen att stjäla hennes briljanta sorteringidé. Och här är resultatet. (Om än lite oskarpa och konstiga bilder...)


Okej, allting är inte jättefint sorterar, t.ex har jag inte sorterat mina faktaböcker, babyböcker, mangaböcker och jag hade inte hjärta nog att sära på Vargbröder men om ni bortser från det blev det riktigt ganska fint!
Haha, sorgen som uppstod när jag räknade mina böcker och insåg hur få jag har... Men det går att fixa! Ska absolut köpa fler böcker snart!
Bortsett från det så finns det egentligen inget mer att säga. Eller jo, bilderna längst ner (3 av dom iallafall) är inte bilder på sorterade böcker utan böckerna som ligger i en hög är olästa böcker + en  skara tidningar, min vargbröder-hylla och bilden på min bokhylla (väldigt sned...) i minatyr. Om ni har svårt att se vilka böckerna är så går det bra att klicka på bilden så blir den större.

Så... Hur sorterar ni era bokhyllor? 13 kommentarer:

 1. Jättesnyggt! :D

  Jag har sorterat mina böcker i genre-ordning :D (Tycker det är svårt med färg, vill inte heller sära på serier och sådant, men snyggt är det...) Hur många böcker har du? Hur många olästa? :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har mina sorterade i Bokstavsordning efter författarens efternamn. Färgordning är supersnyggt det med, hade det en gång, men jag är lite beroende av och älskar den där bibliotekskänslan som jag får av att ha bokstavsordning :)

  Dessutom så blev det lite fult när jag hade färgordning. Det blev en hel lång hylla med svarta böcker :(

  SvaraRadera
 3. SV: Haha xD

  Så snyggt!

  Jag sorterar mina böcker i storleksordning, eller höjdorning, om man nu kan säga så ;)

  SvaraRadera
 4. SV: Haha, att du lägger ner så mycket tid på hur du ska sortera böckerna. Jag ställer bara in en bok där den passar i höjden och låter den vara (om jag inte ska läsa den, såklart) x)

  SvaraRadera
 5. Du, samma här? Satt väldigt mycket vid datorn och skrev superkorta noveller. Blev ett slags drog. Kom aldrig längre än kanske max 5 A4 för sen blev jag alltid uttråkad. Sen tyckte jag att jag var SÅ duktig på att hitta på olika historier, fastän det i själva verket var ungefär samma plotline fast med karaktärer med olika namn.. Haha. Tillfälligt nöje i alla fall! Önskar att den datorn med mina texter inte hade kraschat - hade varit kul att se hur uppfinningsrik man var vid 12 års ålder. Men, för att återgå till dig - stackare. Great minds think alike, eller hur var det nu? ;-) Kanske skulle ta upp det i rätten med Stephenie Meyer?

  NorstedTs. Du bad om stavningen. ;'D Och jag har frågat nu! Blev ett litet (förhoppningsvis inte alldeles för framfusigt?) mejl till dem. Håller tummarna nu.

  Jag vet! Men, till mitt försvar om det skulle hända att jag går som vinnare från din tävling, det är för att Willow utövar lite witchcraft för min skull. :') Nä, skämt åsido. Må slumpen avgöra!

  Har du en rabbit? Ska det inte vara en bunny? Isåfall vet jag inte vad jag ska säga för att inte inte såra dig ytterligare..

  Och vad fint det blev i hyllan din! Passade på att se mig omkring och läsa vilka titlar du har i bokhyllan. ;-) Borde bli detektiv, älskar att kolla boktitlar i stilleben (typ IKEA om det gälls) och tidningsmagasin.

  Udda, föreställde mig att produktnamnet Knorr hade varit en större träff. Dåligt tänkt antar jag. Men javisst finns det folk som äter grisknorrar - och grisfötter! (Fina trummor du kan framkalla..) Hej, vegetarian! Själv äter jag fortfarande kött. ;F

  Ytterligare en bra sak att veta! Söta(ste) och snälla(ste) hundar är bra. :-) Synd om utställningspriserna, men ändå. Då är det bra att du redan har den sötaste och snällaste hunden!

  Blogspot är nog den enda "stora" bloggportalen som jag inte registrerat mig på, haha. Kanske testar det någon gång, men känner mig så bekväm i blogg.se's system. Jag startade bokbloggen i december förra året fast har "drivit" diverse vardagsbloggar sedan åren 07-08. (Onödig fakta, jadå!) Hur gammal är din blogg? (Det låter som om vi diskuterar barn.) Och jag skulle inte vilja påstå att jag har hög statistik, men den ökar för varje månad?

  Haha, det är en av få scener jag gillar i Dracula-avsnittet. Det var "KILL HIM"-mode där i slutet. :-D

  Då är vi alltså två som inte pallade Naruto mer. Känns inte lika ensamt då, :~)

  Det finns så många sätt att uttrycka "Om mig"-texter på. Blir helt virrig efter alla sådana som jag har läst. Blir inspirerad och sugen på att berätta mer hela tiden, men då tror jag att intresset är större för min egen del än för andras.. Och jag vill inte precis skrämma bort folk, haha.

  Datorspråkstavelsen har invaderat dig - on noes! Borde kanske undvika dig från och med nu?!

  SvaraRadera
 6. Tills för någon dag sedan hade jag ingen speciell sortering alls på mina böcker! De åkte in i bokhyllan där det fanns plats.

  Men i helg tog jag tag i det och nu står de i alfabetisk ordning efter författarens efternamn :)

  SvaraRadera
 7. Svar: Visst hade det! Vill haaaa! :'0
  Okej :D

  SvaraRadera
 8. Svar: Han tackar så mycket för komplimangen! Lapphundar är också riktigt söta :) Bodde granne med en när jag var yngre, så mysig och snäll!
  Och jag tackar för komplimangen om bloggen och high fivar tillbaka! Vargar är så vackra djur :).

  Haha ja det är lite mysigt pyssel att hålla på med böckerna :). Det blir nog mer för mig ganska snart om vi köper en till bokhylla i morgon!

  Jag läser lite allt möjligt så jag har skrivit kommentar om att jag är med i din tävling nu :). Nu får jag bara sitta och hålla tummarna i några dagar :D.

  SvaraRadera
 9. Stephenie Meyer lär väl vinna, men jag tror minsann att du kan ge henne en tuff kamp..... (Tystnad.)

  Det hoppas jag med! Vill läsa boken. Vill läsa boken. (Låter som en zombie i mitt huvud. Alternativt något seg efter några ödsliga timmar.) Förresten läst vilken serie? Jag hänger inte med i dina svängar!

  Du vill ha ett ordentligt utlåtande om vad jag menar med din kanin? Okej. Då kartlägger jag det för dig, bit för bit. Svante = mycket ordinärt kaninnamn. Svante råkar vara söt = kompenserar det mindre ooriginella namnet. Sådär! Fantastisk förklaring? :-)

  Ganska gammal! Lite old school, haha. Och haka inte upp dig för mycket på det. Du har en gedigen fanbase i alla fall. Och visst är det kul att växa, men sålänge man har roligt medan man gör det. :-) (Vad peppig jag försöker låta.)

  DINA kommentarer blir kortare. Känns som om du har börjat bli lite slö med svarandet. ;-)

  Designen fick mig att tänka på en kombination av boken "Blodröd väg" (eller vad den nu heter) och blodig urin....... Min associationsförmåga är otrolig, jag vet.

  SvaraRadera
 10. Dina titlar ser blandade ut! En del som jag själv har, en del jag har läst och gillat (och ogillat) och helt okända titlar! Varierat med andra ord. Nu går vi igenom din bokhylla, ruta för ruta utifrån det mina mänskliga ögon kan skåda (och fingrarna pallar kommentera):

  Inser redan nu hur tradigt det här kommer vara för dig. Var välkommen att motargumentera!

  Twilight-serien äger jag själv + Genom dina ögon (som är oläst än så länge) - älskade den förr, men har inte läst om serien sedan första boken blev filmatiserad.
  Skriv om och om igen vill jag läsa.
  Kapitulera omedelbart eller dö tyckte jag inte alls om och lyckades bara läsa några sidor innan jag ville spy. (Hehehe.)
  Härskarringentrilogin måste jag läsa och äger den feta samlade boken med illustrationer själv.
  Jag saknar dig, jag saknar dig! har jag varit nyfiken på länge, så en läsning av den i sommar låter inte helt fel. Skippar nog filmen.
  Melissa Marr låter inte som en författare jag hade gillat, så henne skippar jag totalt.
  Den vita katten sållade jag bort från min hög med lånade böcker i vintras, och lär inte läsa den. Likaså gäller Beastly (som jag har hört är halvkass på svenska..).
  Robinson Crusoe ska jag definitivt läsa (strandsatt på öde ö och klassiker - hallå, ja!).
  Cornelia Funke kommer jag bara läsa om jag får barn, om sisådär 10-20 år, fastän hon är en av Tysklands mest hyllade barnboksförfattare.
  Justin Case har en snyggare titel än vad jag tycker den verkar bra.
  Här ligger jag och blöder köpte jag nyligen, så den ska jag läsa.
  Splitter har jag varit nyfiken på, mest för att jag diggar omslaget!
  I väntan på liv läste jag när jag var yngre (tror jag), tyckte den var sådär tills min vän sa att hon älskade den - såg den därefter i bättre dager. Fast i ärlighetens namn var den nog inte så bra ändå..
  Erebos verkar inte vara min grej, men ser den så ofta skyltad på mitt lokala bibliotek att jag har funderat på att läsa den.
  Mercy Falls-serien (heter den väl?) lånade jag hem, men kom mig aldrig för att läsa. Tror inte den är min grej heller.
  Rör mig inte! blev jag sugen på att läsa när du talade om den i din bokrecension. Hurra!
  Pretty Little Liars-serien känns det som jag vuxit ifrån, i alla fall bokserien (då jag följer tvserien desto mer slaviskt, haha).
  Om jag stannar vill jag tro att jag skulle gilla - fast köper och lånar den inte i första taget.
  Himlen börjar här är en av Gilla förlagets böcker som jag verkligen vill läsa. Nununununununu. Verkar helt i min smak!
  Cirkeln tyckte jag var fisljummen och är inte särskilt sugen på Eld.
  Fallen ängel + fortsättningen säger jag med gäsp till. Känns som vidareutveckling/fördjupning/i stil med Twilight och jag har passerat den bubblan.
  Lilla Darling försökte jag verkligen läsa, men det är nog en sådan bok som jag inte klarar av - hur bra Johanna Nilsson än är.
  Jane Eyre är min favoritklassiker! Mums. Gillagillagilla.
  Ibland bara måste man var den första David Levithan-boken jag läste (utan Rachel Cohn alltså) och blev positivt överraskad!
  Tänk om det där var jag tror jag att jag skulle kunna gilla, men jag läser inte sådana ungdomsböcker längre..
  Hoppas tänker jag typ likadant om som Lindbäcks bok.
  Pojken i randig pyjamas är en bok som alla tycks älska som Dave Pelzers böcker, och det tar emot att vilja läsa dem. Älskar dock omslagen på Boynes böcker - så fina!
  Guldkompassen måste jag läsa?! Äger ju serien på engelska såatteh.
  Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag läste jag i somras, blev inte så imponerad och tyckte emellanåt att det var smärtsamt (lite jobbigt och tråkigt) att läsa.
  Nick & Norahs oändliga låtlista var också lite sådär fisljummen. Okej, bättre än mycket jag läst men ändå inte wow. Inte ens nära wow.
  Klanen Otori-serien har jag läst den första (och nästan andra) och gillade den starkt. Har dock kommit av mig sedan dess och lär inte läsa serien på ett tag, även om jag har de i bokhyllan..
  De utvalda låter inte heller som min grej..
  Resten får du ta reda på själv har jag ju redan kommenterat. ;)

  SvaraRadera
 11. Fortsättningen kommer här:
  I taket lyser stjärnorna var min älsklingsbok som 13-åring och jag lånade den hela tiden när jag ville gråta. Hahaha. Given gråtfest, typ.
  Gunila Ambjörnsson tyckte jag aldrig om som författare så jag har inte läst Silverapan.
  Laura Trenters böcker har jag läst en del, men slutade läsa dem strax efter att Testamentet kom ut.
  Harry Potter har jag läst på svenska (förutom Azkaban), men ska läsa serien igen (både på svenska och engelska) i sommar.
  Candice Bushnells böcker om Sex and the City känns bleh i mina ögon. Klarar inte av "ytligare" böcker som handlar om klädesmärken etc.
  Richelle Mead har jag aldrig diggat och ryser (kanske inte riktigt) vid tanken av hennes eller P.C. och Kristin Casts böcker.
  Varg nosar och jagar samläste min klass under mellanstadiet och den var väl sådär, okej.
  Hål i huvudet vill jag med läsa. Och Var är Alaska? - särskilt som jag blev så imponerad av hans The Fault in Our Stars (såsåsåsåbra).
  Maja-Maria Henriksson får jag panik av, mest för att vi hade högläsning ur "Före och efter Bella" under högstadiet och den fick mig att vilja dö av tristess. Verkligen DÖ. Sååå tråkig. Fast nu när jag tänker efter hette nog den författaren Hjertzell i efternamn. HAH!
  Michelle Magorian är väl överlag en bra författare som jag vill läsa fler böcker av och Vargbröder är jag också "Mjeh"-inställd till. Inte min typ av bok....

  SvaraRadera
 12. Jag kanske har en liten speciell sortering men jag ställer in mina böcker i bokhyllan baserat på min personliga preferenser. Jag har en favorithylla där dem böckerna jag anser är bäst står sedan blir det liksom sämre och sämre om man uttrycker sig. Så i slutet är alltså hyllan med dem böcker jag tycker minst om. Hoppas du förstår hur jag menar, knappt jag hänger med själv ^^

  SvaraRadera
 13. Svar: :)

  Oj vilken lång kommentar!

  SvaraRadera