söndag 25 november 2012

Enkät!

När man ändå gjort en utmaning är det lika bra att göra en enkät också!
Hittade denna hos Tonårsboken som i sin tur hittat den hos Enligt O som i sin tur hittade den hos Anna som hade blivit utmanad av Lottens Bokblogg som blivit utmanad av någon annan som blivit utmanad och GAH! 
Omöjligt att se vem som gjort den här.


1. Ljudbok eller bok i handen?
Bok i handen, absolut. Har bara lyssnat på 2 ljudböcker i hela mitt liv och visst, ibland kan det vara avkopplande men föredrar starkt att läsa själv.
2. Pocket eller inbunden? 
Norrsken är som en egen fantasyvärld. Vackert! Så glad att
jag bor i Norrland 
Tycker faktiskt mest om Paperback men annars inbunden, pocket går sönder så fort och glömmer man de ute i regnet så möglar de på tio röda sekunder. *Erfarenhet* Dock så tar Pocket mycket mindre plats men inbunden är fortfarande bättre. 
3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction) 
Jag är inte ens säker på att jag läst någon biografi (om det är de som menas) så jag föredrar påhittat men det har sin charm att läsa verklighetstrogna böcker.
4. Harry Potter eller Twilight? 
Harry Potter helt klart. Har dock inte läst klart hela serien men jag jobbar på det.
5. Fantasyvärld eller vår värld? 
Vår värld med en bit av fantasyvärlden, typ Narnia eller Hogwarts.
6. Kindle, iPad eller annat? 
Vad är en Kindle? 
7. Låna eller köpa böcker?
Köpa böcker. Tyvärr. Gillar dock att gå på bibliotek och bara känner böckernas dofter men på bibliotek går jag oftast bara om jag ska låna något till ett skolarbete eller en mangabok. Blir oftast så stressad med biblioteksböcker eftersom man måste läsa ut den innan ett visst datum och ibland har man helt enkelt inte tid.
8. Bokhandlar eller online? Det är oftast billigare på internet men det händer inte så ofta att jag köper därifrån så Bokhandel får det nog bli. Ju större desto bättre. (Bokmässan är ett himmelrike!)
9. Ensamstående bok eller trilogi? Både och fast en del böcker borde stanna innan de blir en allt för lång serie och ibland kan det vara skönt att läsa en bok och efter sista sidan så är det slut.
10. Tjock bok eller kort bok? Lagom. Nej men en mellantjock bok, är de för långa är det oftast långtråkiga då allt händer i slutet och är de för korta så händer allting för fort och man hinner inte ens bli nyfiken.
11. Romans eller action? Action helst. Men Romans går an också när man är på det humöret.
12. Mysa under en filt eller steka i solen? Helst under täcket men måste man välja så är det filt.
13. Varm choklad eller latte? Har bara smakat latte någon enstaka gång och fy så äckligt! Så varm choklad då. Men helst te. 
14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning? Är lättpåverkad av recensioner så jag försöker bilda mig en egen uppfattning innan och efter jag läst något men älskar att jämföra min och andras åsikter! 

1 kommentar:

  1. Funderar på att göra den här enkäten. Den verkar ju ganska rolig :) Är det du som har tagit bilden på norrskenet? Jag såg norrsken i går kväll, men det var inte lika mycket och inte lika fint som på din bild ;) Och ja, Bokmässan är ett himmlarike.

    SvaraRadera