lördag 12 januari 2013

The perks of being a wallflower - filmen


Äntligen har jag sett den. Och wow. WOW!
Jag vet knappt om det finns ord för att beskriva hur galet mycket jag älskar, alltså älskar den här filmen.
Jag hade ingen aning om hur den skulle vara och eftersom boken är min stora favorit så hade jag grymt stora förväntningar, och de höll!
Jag vågar nästan säga att filmen är lika bra som boken, så bra att jag grinade. Innan filmen knappt börjat.
Ååh.
En sak som jag är helt hundra på är att den här boken+filmen alltid, alltid kommer vara en av mina absoluta favoriter. Så sjukt bra, ni fattar inte. Den är verkligen helt fantastisk. Jag dör. Jag vet inte om jag någonsin kommer se något bättre. Allt i filmen var helt perfekt, bra (!) skådespelare, ingen scen som jag saknat från boken, sorglig och den känsla som man fick när man läste boken fanns överallt i filmen.

Det minsta jag kan säga nu är att om det är något ni ska skriva upp på er att-göra-innan-jag-dör-lista så är det att se och läsa The perks of being a wallflower. Helt sjukt bra.

10/5 vargar. Slog mina förväntningar totalt.


8 kommentarer:

 1. Håller med dig till tusen! Den var så himla, himla bra! :D

  SvaraRadera
 2. Jag har blivit så himla sugen på att läsa den på sistone (missade den när den gick på bio) och det kanske var lika bra, brukar vilja läsa böckerna innan (:

  SvaraRadera
 3. Blir det fel att se filmen innan man läser boken? Eller rekomenderar du att läsa boken först?

  SvaraRadera
 4. Åh, vad du har rätt i det du skriver. Precis sådär känner jag om The perks of being a wallflower. Älskar både boken och filmen. Så mycket perfektion över de. Är så glad över att de inte har lagt till nya scener, hittat på nytt och gjort om utan att de gjorde precis som boken. Precis som det ska vara. Åh, vad jag älskar the perks of being a wallflower.

  SvaraRadera
 5. åh, vad avis jag blir! Jag vill också se den filmen! Och ännu mer nu när jag läste ditt inlägg :)

  Sv: ja, det är verkligen en underbar serie. Älskar den! Har du läst Fushigi Yuugi Genbu Kaiden? den utspelas innan den serien, det pratar lite om den historien på några ställen i Fushigi Yuugi. Jag har läst 5-6 böcker av Genbu Kaiden och tycker väldigt mycket om den också. Måste läsa färdigt den snart också,

  Bakgrundshistorien kommer mer och mer under handlingens gång. Har vävt in det i handlingen så du kommer få veta mer lite senare :)
  Du har rätt, det låter bättre så. Jag ska titta på det där andra också och försöka få ihop den där röda tråden lite bättre.

  SvaraRadera
 6. SVAR; Jag kommer inte heller ihåg vilket prank Patrick gjorde. Men jag har för mig att pranket som du syftar på i filmen är när alla vetygen på träslöjden är målade rosa av Patrick, eller tänker jag fel? För jag kommer inte ihåg ifrån boken vad Patrick gjorde för prank, om jag ska vara ärlig.
  Måste kolla upp vad det är för prank han gör.

  SvaraRadera
 7. Jag har läst boken och tyckte mycket om den. Har inte sett filmen än men vill verkligen göra det. Logan lerman är perfekt som Charlie. :)

  SvaraRadera