tisdag 14 maj 2013

Carlstensveckan - Perfekt för den som väntar på sommaren


Ebba har i hela sitt liv sett fram emot Carlsensveckan. Ett läger fylld med segling, bad, sena nätter och bäst av allt, en massa hångel med killarna som ska vara med, kanske, kanske kommer hon bli kär i år!
Men snabbt får hon lära sig att Carlstensveckan kanske inte är så lätt som hon tänkt sig och snart tvingas hon välja både mellan vänner och kompisar.

Carlstenveckan är verkligen en feel-good bok, som alla böcker så innehåller den problem men den är så härlig och somrig att jag inte orkade  bry mig utan läste bara vidare utan att sucka eller rulla på ögonen.
Ebba är en karaktär med personlighet och även om jag förutsåg mer än halva handlingen så var den mysig att läsa och det var knappt att jag kunde släppa ifrån mig den.
En perfekt bok, svensk dessutom för den som gillade "Sommaren jag blev vacker" eller bara vill ha något lätt, ledigt, snabbt, roligt och somrigt att läsa och för de som tycker att det blir långsamt utan några problem - ta det lugnt, det är fullt av dom i den här boken också!
Språket och handlingen i boken flyter på utan problem och det är perfekt antal sidor. Dessutom borde den vara

extra bra för de som redan kan en massa om segling. (Jag fattade knappt hälften av seglar-orden.)
Rekommenderas varmt.


Kunde inte bestämma mig för om den skulle få 3 eller 4 vargar så den fick båda.

1 kommentar:

  1. Ååååh, vad kul att du gillade Carlstensveckan!
    Hoppas att du kommer att gilla nästa bok om Ebba&gänget också!
    Kram Johanna

    SvaraRadera