söndag 8 april 2012

Det borde finnas regler


Mia är fjorton år, bor i en håla som inte ligger någonstans och hänger med Mirjam och Karl. Dom är dom här som aldrig egentligen blir bjudna på någon cool fest men som går ändå.
Karl är en plugghäst, bryr sig inte om vad omgivningen tycker om och som alla förväntar sig ska gå på Universitet och bli en professor.
Mia och Mirjam har varit bästisar så länge de kan minnas men en dag får Mirjam ihop med det Per - en skitgammal gubbe och det sätter sprickor i deras annars så perfekta vänskap.
 Men så träffar Mia Vlad på en fest, Vlad är 17 år, röker, spelar i ett band och skriver på skrivmaskin för att han tycker om ljudet. Vlad verkar tycka om Mia men hon har ingen aning om hur hon ska bete sig med honom när det bara finns oskrivna regler som hon inte vet om.

Jag är ledsen att det inte blev någon lång beskrivning på boken men det är påsklov och det vill jag utnyttja...

Alltså, det första jag vill påpeka är att tjejerna är bara 14 år, allt som händer i boken gör att de känns som om personerna är typ 16 år. Sedan känner jag mig väldigt less och sur på den här genren. Den är så förutsägbar att jag hade tråkigt när jag läste boken. Tyvärr.
Visst, konversationerna är ett plus i boken men annars var den väldigt lång och trist.
Jag vet, jag vet. Jag är verkligen tråkig nu och jag har själv läst runt på andra bloggar och jag märker att det är nog bara jag som tycker det här. Språket är bra, konversationerna är roliga, Mias tankar är bra men jag tycker att åldern är alldeles för låg, jag är less på såna här historier (ge mig Fantasy någon) och det hände liksom ingenting. I övrigt var boken bra men ingenting för mig. Bara en sak till förresten, Karl var helt klart min favorit, han var så god och klockren på något sätt! (Känns som om mina ord ligger huller om buller  här, ni får ursäkta...)

Så av mig får boken 2/5 - den var helt ok.

Vad tyckte ni om boken, är det jag som är ute och cyklar eller är det någon annan som känner med mig?

5 kommentarer:

 1. Haha, jag hade ingen aning om vad boken handlade om så jag tyckte ändå att du förklarade det väl. Förhoppningsvis hittar du någon som du kan diskutera med, för det låter inte som min typ av bok. Anar dock att jag hade tyckt som du.

  Nu - över till min respons på ditt enorma inlägg:
  Eeeh, det är jag som borde säga det som du sa?! Hjärnblödning på hög nivå! Jag älskar långa brev, men sen inser jag lite baksidan med det - att jag måste svara två gånger (en gång när jag läser igenom det första gången och bildar svar i huvudet och den riktiga responsen i form av ett skriftligt svar - varför kan datorn inte läsa av ens hjärna i sådana fall? Och det finns nog sådana datorer, men de måste ju kosta en förmögenhet!). :F - F:et i den smileyn ska för övrigt illustrera en skeptisk min med de sneda tänderna, och jag tänker själv alltid på en kanin. I love me some bunnies. (Vill ha.)
  Och ja, det ligger väl något i det. Att någon lagt ner möda på att läsa och svara på ens brev. Det är fint liksom. Själv försöker jag alltid att lägga en personlig touch på mina, vilket kanske är anledning till varför jag jämt får ont i handleden efteråt? Hahaha.

  (Inflikar en sista gång med hur dement jag är. Ger dig exemplet med att jag brukar sitta vid köksbordet och komma på att jag måste ner till mitt rum och hämta en bok. Sedan när jag är inne på mitt rum minns jag inte ens varför jag är där. SÅ dement är jag! Händer mig minst 2 ggr i veckan skulle jag gissa - och då har siffran minskat rätt drastiskt.)
  Demensen kanske har påverkats av alla mina "vattenskador i huset"? ;-)
  Så du är en av de ökända stenarna alltså! Blir alltid lika förvånad när jag stöter på sådana. :-) Och det där är ju skitroligt, att du typ bara gråter ur högra ögat. Är du en cyborg eller?
  Den där roliga bilden kan du ju redan nu kasta bort - det lär vara tusen gånger värre! Om jag gråter riktigt hårt så får jag grisknorrningar mot slutet som är heelt omöjliga att få tyst på. (Är grisknorr förresten inte väldigt intressant som liknelse/adjektiv?)

  Jag är en som inte läst vargbröder! Tyvärr. Och varsågod återigen, bokvargstoka! Glad att kunna vara av nytta! :-D

  Åh, hade halvt glömt den scenen. Jag älskar med det. Och Spike blev väl medveten om att det faktiskt var Buffy och inte roboten han kysste? (Va, väl väl väl?) Out for a walk.. Bitch! - bland de bästa replikerna han hade. :] Har en GIF på den i min andra blogg, så fantastiskt bra. Makes me happy.

  Du låter som psykotisk valp som när dig på Spuffy. I stil med valpen som Drusilla fick av Spike. Slog till och med upp psykos på Wikipedia: Psykos (för abnormalt tillstånd), betyder bokstavligen att hjärnan befinner sig i ett abnormalt tillstånd, och är en generell psykologisk term som används för ett allvarligt mentalt tillstånd som ofta beskrivs som att involvera "förlust av kontakt med verkligheten". Låter ju som du. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är alltid roligt! Nästan. Säger jag som älskar att gapskratta. Skratta gör jag varje dag, så vem vet? Och var inte ledsen för det - jag tappar alltid bort min osynliga ordbok, därav det konstanta skapandet av nya ord.
   Ignorerar din kommentar och din bestämda fnysning. Bangel is here to stay, biatch.

   Jag tyckte det var smärtsamt att behöva uppleva Willow och Xanders "förhållande" för det var fel på så många plan. Dog åter lite i det avsnittet där Oz och Cordelia såg de kyssas och hon föll genom trappan och fick pinnen genom sig. (Och jag undrar med hur fanken de lyckades ta bort Cordelia! Fast jag vet att hon var med i Angel. Hon blev faktiskt tillfälligt tillsammans med honom också - typ - vilket gör mig ledsen.. Backstabber-Angel.)

   Joyce dog väl av något slags hjärtinfarkt? Somnade in eller så. Det hemska var ju ändå att Buffy var så beslutsam över att hon hade dött övernaturligt. Därför tyckte jag så hemskt mycket om Angel som kom och tröstade henne. Åh.

   För en gångs skull så håller jag inte med! (Nähe, "för en gångs skull" - hah.) Tyckte det var bra att de tog in Giles igen, believe it or not. (Som om jag inte har sagt/hintat det tidigare.)
   Men att de beslöt sig för att Anya skulle dö var för mig ganska oväntat. Kändes så definitivt. Särskilt som hon var en av de som livade upp stämningen. Samtidigt hade hon och Xander tillräckligt många bekymmer ändå som par, vilket är en anledning till varför jag inte blev SÅ ledsen. Bara lagom. Nu låter jag sådär känslokall igen. Dåligt samvete..

   Nåja - om du har några frågor om kändisskvaller eller liknande kan du alltid vända dig till mig. Jag svarar! :-)

   SPINOFFS SPELAR ROLL. Roll. roll. (Det skulle likna ett fint eko om du inte förstod det.) Och en trailer behöver inte vara bra - många är inte det! Fast jag kan erkänna att jag inte tycker om Angel som serie, men början på introlåten är förjävla bra alltså. Ryser alltid. Strunta i uttalet av "Angel", whaddup med utländskt uttal till en amerikansk serie? (Länk: http://www.youtube.com/watch?v=SA98auojrw0)

   Verkligen ett perfekt avslut på serien. :') Får mig verkligen att tänka på begynnelsen av Scooby gang. Så fint. Blir lite rörd igen.

   Heh, då ska jag inte säga hur många serier jag har sett flertalet gånger. Men jag är väl en av de som tycker att serier (och böcker för den delen) är värda att ses två gånger eller fler. Man missar så många detaljer första gången osv. Synd dock att mitt minne svek mig angående mitt favoritavsnitt från Buffy. 'Passion' (2x17) där Angelus dödar Jenny Calender och narrate:ar avsnittet. Han låter urfjantig, men tycker ändå om citatet.

   Bu för Channel ++++. Palla betala extra. Även om jag vill ha de där kanalerna.

   Jag tror nästan att det är lättare att spela psyko än "normal" - haha? Då vet man att man inte kan vara lagom, alltså tänjer man på gränserna. Det är lättare att hantera det överspelat än lagomspelat. Nu pladdrar jag på igen. Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig bara.. Återkommer kanske till det senare.

   Då är jag nog din motsats! Talar väldigt varmt om begagnat - särskilt när det kommer till böcker - och har världens fetaste lager med dem. Men nåja, recensionsex låter inte helt fel! Bortskämd på ett ganska fint vis ändå? :-)

   Hjälpa dig kan jag göra! Färgsortering är svårt vid första anblick, men blir lättare. Lovar! Separera inte serierna, utan gör det med dina andra böcker som inte tillhör serier. Så har jag i alla fall gjort. Kunde inte förmå mig att dela på Harry Potter, Hunger Games osv. Det blir bra ändå!

   Radera
  2. Det tredje(!) och 'slutliga' svaret kommer här:
   Skulle tro det? The Master var visserligen den som tog in The Annoying One, men jag tror att han skulle spela en av de "Big Bad"? Han var dock så mesig att man glömmer bort det.
   Och second that, älskar att Spike kom in då och bara krossade honom som om han vore en fluga. Heh, evil laughter. >:-D
   Warren var döäcklig - sliskig och bara helt rubbad. Blev så förbannad på honom. Jonathans död var sorglig, eftersom han var så vek och lättmanipulerad - tyckte synd om honom, men jag gillade att Andrew fick vara kvar med. Han var humoristisk (och lite jobbig i kanten). Håller med om att det är sött att han stod och lagade mat åt dem. Fint!
   Tack! Medhåll, tjoho. Onda människor är creeps.

   Varsågod för kritiken! Haha, du är rolig. :D (Ska se till att ställa lite frågor då då!)

   Tycker det är viktigt med att komma med konstruktiv kritik framfört på ett sjyst sätt, vem har sagt att brutalitet ska vara att föredra? :) Den nya designen påminner mig om Gaara i Naturo (för jag har tittat tillbaka i ditt arkiv - så du fattar väl vad jag menar?)! Och Gaara är en av mina favoritkaraktärer där, så jag gillar! Dock skulle jag önska att menyflikarna och inläggsrubrikerna/länkarna skulle ha en brun nyans och inte grå som nu, blir lite spretigt och konstigt för ögonen. Eller mina i alla fall. Sedan är jag väl lite svag för genomgående tema. Bakgrunden får mig att tänka lite på toalettklinkers? Vet inte om det är bra/går ihop med vargar...? (Säg till om jag är brutal. Vill liksom inte framstå som Brutus när han gick bakom ryggen på Caesar.)

   Sista frågan i det här svaret - stavar du ditt namn Elisabet eller ElisabetH? Vill klargöra det för mig en gång för alla. :D

   Radera
 2. SV: Du menar att den är kdlsafkjadsöljfkdöslafjködlsajlfködsaölBRA? Då MÅSTE jag läsa den snart :D

  SvaraRadera
 3. SV: Haha xD Så den är djfakljfdlöksajflöajfkdlsaöjfaBRA och lite seg i början. Då vet jag ;)

  SvaraRadera