måndag 16 december 2013

Den röda handsken - Holly Black

I uppföljaren till Den vita katten ställs bokens huvudperson Cassel inför nya problem. I en värld där alla har handskar på händerna är det svårt att veta vem som har blod under naglarna. När Cassel en dag blir inkallad till FBI och det visar sig att hans bror är död, mördad tvingas Cassel inse att inte alla är så vänligt inställda som han först trott, det är dags att ta fram sanningen - vem är vän eller fiende?

Det finns en del böcker som följer med hela livet och vissa som bara stannar för kvällen. Den röda handsken är en som knappt stannade för dagen. Efter att sista sidan var läst hade jag varken börjat hata eller älska boken, faktum är att jag knappt kom ihåg vad den handlade om. Jag var t.om tvungen att googla vad huvudpersonen hette eftersom att jag glömt bort det! Kort sagt, en bok som verkligen inte fastnade på näthinnan, den var ointressant med ointressanta karaktärer men med lite humör som fick mig att då och då dra på munnen. På goodreads så gav jag den 3 stjärnor så jag antar att för stunden så var den bra (var någon vecka sedan jag läste den, därav det korta minnet). Ingen bok jag är sugen på att läsa om men det finns en chans att jag läser den tredje och avslutande boken bara för att få veta hur serien om Cassels miserabla(kärleks) liv slutar.
Ingenting för mig, diggar dock omslaget.

SPOILERVARNING, MARKERA NEDANFÖR FÖR ATT LÄSA! SPOILER BÖRJAR OCH SLUTAR VID *

*Minns inte vem som mördade Cassels bror (så intressant var boken), någon som är sugen på att skriva en kommentar och berätta vem det var? Tack!*

3 av 5 vargar - Den var bra (vilket är ett rätt så ok betyg med tanke på att jag halvsågar den där uppe)

1 kommentar:

  1. Jag lyckades inte ens läsa klart den här boken! Lite synd egentligen, för de flesta andra verkade gilla den :/

    SvaraRadera