söndag 9 januari 2011

Hungerspelen

Min lista över favoritböcker blir bara längre och längre för varje år som går och den har fått ännu ett namn på listan, nämligen Hungerspelen!
Jag har lånat den här boken en gång tidigare på biblioteket men jag fastnade inte riktigt för den och orkade inte ens börja läsa den, men för några månader sedan var det specialpris på Bokia, 4 pocket till priset av 3, och jag kunde ju inte låta bli att passa på, så jag köpte jag saknar dig jag saknar dig, Ibland bara måste man, Hungerspelen och Fatta Eld. Men ändå tog det ett tag tills jag började läsa den, tills igår, och bara efter några sidor var jag helt fast. Boken är otroligt spännande och man följer verkligen med i berättelsen, hela tiden.

2 ungdomar väljs ut från varje distrikt, en pojke och en flicka från 12-18 år. Totalt blir de 24 ungdomar som ska tävla, och reglerna... tja det finns inga regler, det är dö eller dödas som gäller. Och allting direktsänds.
Katniss älskar sin lillasyster Prim över allt annat och när hennes namn blir draget har hon inget annat val att ge sig in i Hungerspelens farliga värld.

Boken blir även till film 2013!

4 kommentarer:

 1. Gillade den här boken extremt mycket! Väldigt gripande och kuslig, men ändå det lite roliga och romantiska! Du kanske har sett en liten kortfilm på Katniss och Rue. Om inte kan du söka på den på YouTube eller gå in på bloggen The hunger games fansite och titta där! Jag läser just nu Fatta eld och det såg jag att du också gjorde. Tycker du att den är bra än så länge.
  Roligt att du läst hungerspelen nu!
  //Agnes

  SvaraRadera
 2. hungerspelen-böckerna är några av dem bästa jag vet! tyvärr är trean en aning sämre än de två andra, men äh, den är fortfarande bra! :D

  SvaraRadera
 3. Världens bästa och mest spännande bok lätt!

  SvaraRadera