torsdag 3 februari 2011

Det är så logiskt alla fattar utom du - Lisa Bjärbo

Det är så logiskt alla fattar utom duNär jag första gången läste om den här boken läste jag aldrig riktigt vad den handlade om, men den fick riktigt bra kritik och jag förstod att jag borde läsa den.
Så jag gick in på bibliotekets hemsida, loggade in och reserverade den.
Strax därefter fick jag ett brev i brevlådan som sa att Det är så logiskt alla fattar utom du gick att hämta.
Så jag åkte till biblioteket, lånade den och tänkte läsa den. Tänkte läsa den. Istället låg den på en hylla i några veckor. Men tillslut tog jag tag i den och tänkte läsa på baksidan. Vad handlade den egentligen om? Så jag vände på boken och vad står det där? Jo, det är så logiskt alla fattar utom du. Lite besviken över att inte få veta någonting la jag tillbaka den på hyllan och orkade bara inte börja läsa den. Tills för några dagar sedan när jag slog upp första sidan och såg att beskrivningen var där. Ahaa! tänkte jag väl då och började intresserat läsa handlingen också började jag läsa boken.
Vilket misstag jag hade gjort! Boken var verkligen superbra och den tog mindre än en dag att läsa ut, jag satt som klistrad vid boken med näsan i texten och läste med stor spänning om Ester och Johan.


fyra år har Johan varit kär i sin bästa kompis. I fyra år har han lyckats dölja det. I fyra år har han bitit ihop, lyssnat och spelat intresserad när hon har babblat om sina kärlekshistorier. Men nu går det snart inte längre. Han kommer att explodera.

Ester och Johan har varit bästa kompisar hela livet.
Som barn i sandlådan men nu vid bänkarna i gymnasiet.
Men Johan är kär i Ester och när hon blir kär i rockiga Adam som sedan sviker
klarar inte Johan av att hålla sina känslor inom sig.

Jag tyckte verkligen om den här boken, den var bra, rolig och spännande med olika känslor och perspektiv från både Ester och Johan. Ett absolut MÅSTE att läsa!
Lite sorglig är den också, men absolut ingen gråtbok.

1 kommentar:

  1. SV: http://gillabocker.se/kontakt.htm Här är länken, du kan kontakta de på deras mejladress så gjorde jag :D

    SvaraRadera