fredag 22 april 2011

Stoppa vargjakten!

Det här har ingenting med böcker att göra, men då jag tycker att det är ett viktigt ämne tar jag upp det ändå.


Jag håller fullständigt med er som vill skydda vargen, vargen är ett vackert djur och på 200 år har ingen människa blivit dödad i Sverige, så jag förstår inte, vad finns det att frukta?
Visst, vargen tar en massa hundar och renar men det är för att de måste överleva, precis som vi människor skjuter djur för att äta dom. Själv har jag varit vegetarian i hela mitt liv och är emot jakt av allt slag.
Men har ni tänkt på att jägarna dödar många fler människor av misstag under jakten än vargen dödar människan? Incidenten som hände nyss där två vargar anföll en mamma med barnvagn och en hund och de släpade in hunden (som hette Taizon) och dödade den, men det var ju endast för att hunden är ett hot för vargen.
Dock kan man också fundera om de tog hunden för att de är mycket lättare att döda än ett rådjur t.ex, då vargarna enligt ägaren drog in hunden med käften runt hundens nacke.
Men jag anser hursomhelst att man inte bör ha hunden lös nära ett vargrevir då ägaren klart visste att det fanns vargar i närheten.

Själv har jag alltid älskat vargar och gör det fortfarande och jag förstår verkligen inte hur man kan hata dem.
Vi har bara ca 200 vargar kvar i Sverige och om det blir mer vargjakt kommer den helt utrotas.
STOPPA VARGJAKTEN!
Visst är de bara helt underbara?


Redigerad i Picasa 3, klicka på bilden för att den ska bli större...


Hur kan man njuta av att skjuta dessa?!

3 kommentarer:

 1. Bra sagt! Har tänkt på det här med, det är så fel!

  sv: haha oj, vad roligt. Har inte tänkt på det. Nej jag har inte varit på det musik lägret tyvärr. Jag får bara fara på ett läger per sommar och det blir då scout lägger eftersom jag har kompisar med där:) Det skulle vara JÄTTE roligt att träffa bokbloggare från norrland. Jag bor i västerbotten, skellefteå.Och du?
  Jag tror det var allt, hade bra/ Adelina:D

  SvaraRadera
 2. Bra sagt! Jag håller helt med dig! Jag älskar vargar, de är de vackraste djuren som finns!
  (Blev speciellt kär i dem efter att ha läst Vargbröder).
  De borde stoppa jakten genast. Vargarna gör ju bara som alla andra djur: försöker överleva.

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt och hållet med! Jag har alltid varit en sucker för vargar enda sedan jag läst New Moon som fångat mitt läsintresse.

  Jag tycker att vargjakten är helt FEL, det borde stoppas direkt! Det var väldigt bra skrivet, och eftersom att vi har så få vargar i Sverige så borde jakten stoppas genast.

  SvaraRadera