torsdag 25 augusti 2011

Hoppas - Åsa Anderberg Strollo

HoppasJonna är sjutton år och det är första dagen på resten av hennes liv. Det är nu hon borde satsa på skolan, jobba, skaffa en massa kompisar som hon kommer känna resten av sitt liv, plugga och helt enkelt leva livet. Men istället rymmer hon två veckor före julafton när henne mamma släpper den utlösande faktorn - att de fyra dagarna hon tog ledigt för ska tillbringas på Mallorca tillsammans med pojkvännen - utan Jonna.
Så mitt i vintern tar hon tåget till Stockholm Central och börjar sin jakt på ett nytt liv, ett liv med de enda hon äger. Hopp.

Texten, stilen, språket... det påminner så mycket om någon annan bok men det var helt omöjligt att komma på vilken då jag inte läst någon annan bok av Åsa Anderberg Strollo... Men det är bara något förbipasserande.
Positivt är att allting utspelar sig nu. Alla affärer, Akademibokhandeln, Coop, Toys'R'us, H&M, Pressbyrån, alla affärer känner man genast igen och det här är konstigt nog första boken jag läser som det är så... modernt på något sätt och det gör det verkligen roligt att läsa.
Jag har faktiskt aldrig läst någon bok som den här, den enda boken som faktiskt liknar den här är Alex Dogboy men Hoppas har ändå något speciellt. Även om Jonna beter sig som om hon är fjorton, för inte rymmer man väl när man är ett år ifrån att vara myndig..? Men sånt är också några små men i en annars jättebra bok som tål att tänkas på... för verklig, det är den.
En bok om att hoppas, att längta, att släppa, att överta. En bok om allt.

Släpps den femte September (5/9-11)

www.gillabocker.se

1 kommentar:

  1. Hoppas står i bokhyllan och ska bli läst snart!

    SvaraRadera