måndag 19 december 2011

Årets Julkalender - Tjuvarnas Jul


Vintern hade sänkt sin vita skrud över staden och höll den i ett iskallt grepp.
Långt ner över de snötäckta takåsarna pågick den årliga julhandeln...

Så börjar årets julkalender varje gång. Och har man följt den varje dag och sett alla de arton avsnitten som hittils gått kan man de två meningarna felfritt vid det här laget.
Ungefär som mig. 
För i år tog jag mig i kragen, satte mig ner vid teven på mornarna och kollade.
Från början var jag skeptiskt, nog för att Svt's julkalendrar brukar vara jättebra, men de senaste jag såg var LasseMajas detektivbyrå (2006) och En riktig Jul (2007) och efter det har jag varken kommit ihåg eller haft lust att se den men i år gjorde jag det. Och det ångrar jag absolut inte. Oväntade saker som händer hela tiden, spänningen stiger och vad kommer hända i nästa avsnitt..?
Storyn är jättebra och följande är 'seriens' handling.

Kurre är en simpel tjuv medlem i den mest fruktade ligan - klappsnapparna, han har ingen koll på sitt liv, lever fattigt och äter gammal mat. Men en dag ändras allt när någon plötsligt bankar på dörren. Kurre som panikslaget gömmer sig, i tron om att det är 'Svarthjälmarna' (polisen) som upptäckt att han är medlem i den mycket efterlysta ligan. Men när det gått en stund och ingen öppnat dörren öppnar Kurre och där står ingen mindre än en liten flicka. En flicka som vänder upp och ner på hans liv då det visar sig att Kurre är hennes pappa...

Ps. Ser du årets julkalendern kommentera eller var med i röstningen på höger sida. ->1 kommentar: