måndag 7 maj 2012

Apokalypsen har börjat (för övrigt har jag cirkel-feber)


-Spoilervarning!-

Sommaren i Engelfors är varmare än någonsin. Skogen håller på att dö och fler och fler bönder går i konkurs - oförmögna att så någonting i den brännande hettan.
Samtidigt har sommarlovet precis slutat och de fem flickorna som är kvar, medlemmarna i Cirkeln förs tillsammans igen, men allting är inte lika enkelt som de hade trott, förut slogs de bara mot demoner och mörker men nu har de plötsligt mer än en fiende och anfallen kommer från oväntade håll.

Minoo är rädd, efter att hon besegrade Max är hon osäker på sina egna krafter. Vad är den där svarta röken som kommer ur henne och vad menade Max med att Demonerna har en plan för henne?
Hur goda är hennes krafter och varför är just hon en utvald när hon inte ens har ett element eller kan läsa Mönstrets bok som de andra..?

Anna-Karin bröt mot reglerna, missbrukade sina krafter och nu vill Rådet förhöra henne. Men rådet är illasinnade och vill göra allt för att fälla henne så hon flyr ofta till skogen. Men plötsligt verkar skogen hotfull och när hon en dag blir biten av en räv inser hon att något är fruktansvärt fel.

Ingen litar på Linnéa längre. Efter att hon avslöjat sina krafter, att kunna läsa tankar är det ingen som vågar umgås med henne längre. Dessutom har hon börjat tycka att Vanessa är väldigt vacker på sistone, vad är det hon känner egentligen och hur ska hon kunna bevisa för de andra att hon lärt sig att kontrollera sina krafter?

Vanessa är osäker, hennes pojkvän strular och hon blir mer och mer osäker på sig själv.
Hon vill så gärna hjälpa till, vara en de utvalda, hon tycker faktiskt om det, men hon har ingen aning hur hon ens ska överleva den kommande apokalypsen.


Ida hatar att vara utvald, hon vill bara vara vanlig, fortsätta mobba andra, vara populär, vara ihop med Erik och bara vara den som hon brukade vara, bitchiga, hatade Ida.
Men magin i hennes kropp gör att hon förändras och på grund av en ny förening, Positiva Engelfors som går ut på att folk, det vill säga alla i skolan inklusive ett flertal vuxna ska se allting positivt blir hon anklagad för att vara full av negativ energi och det gör att hon blir mer och mer impopulär.
Något som får de utvalda att inse att 'föreningen' är mer än bara en enkel förening. Kan det vara magi inblandat i det som får dem att medlemmarna att tappa fattningen och ska Ida ens orka hjälpa Cirkeln i deras kamp mot ondskans och Anna-Karins rättegång?

---

Jag älskar Minoo, det är nästan ingen som gör det men jag tycker att hon är härlig. Hon är annorlunda än de andra utvalda, hon har häftiga krafter och hon är faktiskt typ den enda i Cirkeln som verkligen, verkligen vill ha krafter.

Ville bara säga det...
Men över till boken.

Jag. Älskar. Den.

Helt ärligt, jag hade inga förväntningar för jag tyckte att Cirkeln var... rent av dålig. Okej inte dålig direkt men om jag hade gett den betyg så hade den fått en sexa av tolv (6/12). Den är bra men den saknar saker.
Men Eld däremot, den slog allt jag hade förväntat.
Den var spännande hela tiden, inte ens början var trist och den var så oförutsägbar i slutet att jag inte visste om jag skulle gråta eller skratta.
Språket är super, texten flyter bara fram och jag tycker att författarna har gjort ett väldigt bra jobb med uppföljaren.
Namnet till och med är speciellt, jag tog lång tid på mig att reda ut vad den egentligen stod för och jag har inte riktigt kommit på det än. Ett extra plus är framsidan, den kopplade ihop med historien och det kändes väldigt häftigt. Också kartan förstås, den visar hela Engelfors och jag bläddrade tillbaka många gånger för att kolla vars de var, försökte lista ut var alla platser var. (Tyckte om att både Korpen och Räven var med på bilden.)
Jag var så fast i boken att jag satt upp sent och läste den, den var helt omöjlig att släppa och när den var slut ville jag bara läsa den igen, love, love, love!
Okej, jag har inga fler ord utom att det enda jag faktiskt är besviken på är att det är så långt kvar till att den tredje och sista delen 'Nyckeln' kommer ut.

Åh, en allra sista sak också... Sista kapitlet alltså... Det var så kryptiskt att jag var tvungen att läsa om det minst två gånger och det gick rysningar genom hela kroppen när jag bara läste en liten del av den, jag förstod direkt vad det handlade om och tjuggablöff vad bra det blev, vill läsa Nyckeln nu!


11/12 vargar får den, helt klart! Älskar den.

5 kommentarer:

 1. Hum...är det en recension på Eld?

  SvaraRadera
 2. Svar: Vill gärna ha dem, om jag bara bodde lite närmare...

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst de där böckerna än, men jag funderar på att göra det. Hoppas det är lika bra som de verkar.

  jag har en utmaning till dig i min blogg :)
  http://forfattardrommar.se/2012/05/15/utmaning/

  SvaraRadera
 4. vilka presoner har vilka element?

  SvaraRadera