söndag 17 juni 2012

Bokvargs sommarutmaning 2012

Nu har sommarlovet börjat för de flesta och det är dags för en sommarutmaning här på bloggen. Du kommer inte kunna vinna något utan det här är mest för dig själv, för att du ska kunna vara stolt över dig själv och vad du har gjort.
Temat är...

Operation Bokhylla

Och så här gör du:

Steg 1:

*Ta ut ALLA dina böcker och lägg dom var som helst (Jag rekommenderar golvet) 
*Dammsug och torka din bokhylla noggrant, det samlas en massa damm på både böcker och hyllor under åren. 
*Torka gärna dina böcker också men kom ihåg att det du torkar med får inte vara för blött, papper möglar fort när det är väldigt fuktigt. (En gång glömde jag en bok ute i regnet och den möglade sönder. Superäckligt!)
Steg 2:

*Sortera ut böckerna i den ordning som du ska ha den (I det här fallet har jag sorterat efter författarnas efternamn) 
*Om du inte vet hur du ska sätta dom kommer några tips här:
*I färgordning dvs rött för sig, gult för sig osv.
*Bokstavsordning efter Författarens efternamn/förnamn
*Bokstavsordning efter bokens titel
*Storleksordning
*Utgivningsordning (Vilket år de kom ut)
*Serier var för sig


Steg 3:

*Rensa bort alla böcker som tar onödig plats tillexempel böcker som du inte tycker om, böcker du aldrig kommer läsa och liknande.
(Jag har inte rensat min bokhylla på mer än tre år, det var därför som jag slängde så mycket.)

Steg 4:

*Sätt tillbaka böckerna i bokhyllan igen.
*Var kreativ, sätt dit prydnader, leksaker, foton, vad som helst!
*Torka runt böckerna med trasan igen, det kan ha samlats damm när du drog undan böckerna, vem vet.
*Se på din bokhylla och var stolt!

Steg 5:

*Nu när du är klar med allt det här ska du ta kort på ditt verk, hur det såg ut före du började, medan du städade och efter att du gjort klart allt.
*Gör ett inlägg på din blogg som visar allt du har gjort och beskriv det också, glöm sedan inte att kommentera på min blogg så att jag får se ditt slutgiltiga resultat!

Steg 6:

*Ha roligt, stressa inte och om du gör fel så är det bara att göra om eller komma på en ny lösning. (Jag gjorde fel minst två gånger...) Passa på att städa hela ditt rum medan. Det kanske inte är så roligt när du gör det men efteråt är det en av de bästa sakerna som finns - att ha ett rent rum som man dessutom städat själv.

Sprid gärna utmaningen vidare, ni har hela sommarlovet på er men glöm inte att kommentera här när du har antagit utmaningen, tackat nej till den eller gjort klart den.

Lycka till!Före och Efter, mycket snyggare nu om jag får säga det själv!

10 kommentarer:

 1. Gud det är ju nästan pinsamt hur lite böcker jag har i jämförelse med dig. Dom ligger på en liten hylla, jag har inte plats med en riktig bokhylla. Det är ju sorgligt...

  SvaraRadera
 2. Svar: Fins det en film???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 3. Åh så nice, kommer helt klart göra detta nån gång :) blir förhoppningsvis imorgon :)

  SvaraRadera
 4. Exakt, jag har runt 30 böcker XD

  SvaraRadera
 5. I accept the challenge! Acceptera dock att jag antagligen inte får rensa förrän efter flytten, så det kan ta lite tid :)

  SvaraRadera
 6. Härlig utmaning, får se om jag orkar göra den själv bara! ;-)

  Svar: Bra fråga - det hände väl mycket under den perioden eller något! Men, kära bokpatient - du vet väl att Spike faktiskt inte dog permanent-permanent? Fast det betyder ju i och för sig att du måste följa Angel, vilket kanske känns mindre peppigt och kul. Nåja, Dexter och TVD säger du? Gillar att blodet spelar en grundläggande bas för vad du följer, haha. Fast jag förstår vad du menar och ser i serierna. Följer TVD frenetiskt och såg första säsongen av Dexter i skräckförtjust tillstånd. Fast sedan såg jag bara några avsnitt sporadiskt, vilket jag ska se till att råda bot på innan jag dör. (Hrm.) Ja, jag såg att du ska prata om böcker på Bokmässan - fett coolt! I nuvarande läge skall jag icket besöka mässan, mest för att jag aldrig lockas till de eventen. Men kanske nästa år. Och då får du väl åka dit igen - så får vi minglah på som några galna råttor. Åldern är blind, haha, min lilla kämpe. ;-)

  I min bokvärld har det hänt lagom mycket, kommenterar fantastiska bloggares inlägg, skriver egna tema-inlägg, läser en massa böcker (fast har gått på paus nu halvt om halvt) och grinar om vartannat till innehållet i dem. Trivs gör jag dock, haha. Och vi hörs definitivt! :')

  SvaraRadera
 7. Sv: Å... Gud vad kul.

  Ska nog också rensa ut min bokhylla, när jag får något att rensa...

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag undrar om du skulle vilja fixa en till design till mig, fast till min andra blogg på blogg.se? :)

  SvaraRadera