måndag 30 juli 2012

Den statistiska sannolikheten för läslust vid första ögonkastet

Fyra minuter försenad förändrar hela Hadleys liv. På väg mot sin fars bröllop, ett bröllop som till råga allt är till för pappans nya flickvän som Hadley aldrig träffat så missar hon planet.
Inte säker på om det är bra eller dåligt tvingas hon vänta på nästa plan som går om tre timmar och dessutom riskera att komma försent till vigseln.
På ett uselt humör är hon helt säker att den här dagen kommer bli en katastrof men så träffar hon Oliver som också är på väg till ett bröllop i London och en under resan delar de många historier ända tills frågan ställs, kommer de ses igen?

Jag tror absolut på läslust vid första ögonkastet. För mjumi vad glad-kär jag blev i 'Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet'.
Boken är bara tvåhundra sidor lång men det är tvåhundra sidor av ren och skär "jag kommer på mig själv med att le som ett fån" sidor.
För log gjorde jag, inte för att den är särskilt humoristisk (förutom drypande kommentarer och bra dialoger) utan för att den är så charmig!
Dessutom är Oliver inte så där superperfekt som andra killar i böcker och Hadley är feg men samtidigt modig och inte jobbig alls och när hon är jobbig så erkänner hon det själv.
Det enda som jag egentligen störde mig på var att boken inte var skriven i 'jag-form' eftersom det flera gånger kändes som det. Helt onödigt.
En väldigt bra bok om man vill ha något snabbt, enkelt, charmigt och roligt att läsa.

7 kommentarer:

 1. Okej, alltså jag måste fråga. Vad betyder mjumi? Har sett att du har skrivit det i ett antal olika kommentarer och nu igen här, men fattar inte vad det betyder :)

  SvaraRadera
 2. Har den oläst i bokhyllan, det ska bli kul att läsa den :D

  SvaraRadera
 3. Åh läste den för... ett tag sen antar jag (?) och gillade den också! Den är så härlig och som du sa, lite smårolig mellan varven :D

  SvaraRadera
 4. SVAR: SJÄLVKLART! Jag vill supergärna träffa dig på Bokmässan! :D Det skulle verkligen vara en ära! :D

  SvaraRadera
 5. Den verkar faktiskt riktigt bra.

  SvaraRadera