lördag 8 september 2012

Brony and Proud!


Det är inte många som vet det här om mig men jag har en stor förkärlek till den inte så gamla serien My Little Pony - Friendship is magic.
Jag är vad man nu för tiden kallar för en Pegasister eller med ett mer känt ord... Brony.

Så vad är My Little Pony då?
Jo det är precis som ni tror, små hästar som bekämpar monster med hjälp av sina krafter. Men det är så mycket mer än så. Låt mig bara förklara.
Den gamla serien, den som man tittade på när man var liten där de sjöng varannan sekund och skrämde bort monsterna genom att börja gråta eller skratta, den är historia. En serie som man gärna vill glömma bort för vem tyckte inte att den var löjligt barnslig eller blev rent arg för den töntiga handlingen och alla dess handlingar?

Men den nya versionen däremot, friendship is magic är allt annat än löjlig. Den är underbar eller mer än underbar faktiskt. Jag är helt beroende av My Little Pony och jag anser inte mig själv som särskilt barnslig eller att jag gillar serier som egentligen är för barn (hallå, jag är beroende av Dexter också och det är allt annat än en serie för barn). Det är väldigt svårt att förklara varför jag, liksom många andra ungdomar, de flesta killar i min ålder (och äldre!) tycker om MLP FIM så mycket så det enda jag uppmanar till dig just nu är att själv börja se serien och bilda dig en egen uppfattning men jag varnar dig, du kommer troligen bli fast direkt.

Om ni har frågor är det bara att kommentera!

3 kommentarer:

 1. Jag har inte sett den nya varianten av My Little Ponny, men jag har blivit tipsad om den. Fast jag gillar den gamla. Jag tycker om deras tecknade sett, dessa nya ser lite väl "förmänskligade" ut för min smak. Och jag är uppvuxen med den gamla sedan jag knappt kunde gå (kanske lite överdrift...). Ändå kan jag tänka mig att se serien först innan jag förkastar serien med fördomar.

  SvaraRadera
 2. Brony är väl bara killar som är? För Brony är väl typ en bladning mellan Bro och Pony om jag inte minns helt fel från någon video jag såg på YT.
  Såg första avsnittet för ett tag sen men blev aldrig att jag fortsatte :)

  SvaraRadera
 3. Nej Johanna, det är inte bara killar som är bronies... Tjejer kan också vara bronies även om ordet brony är ett ihopsatt ord med engelskans brother och pony.

  SvaraRadera