tisdag 2 oktober 2012

Bokmässan 2012

Ååh så underbart den här helgen har varit, jag har gjort så sjukt mycket saker och träffat så många underbara människor att jag bara vill grina av lycka.
Men för att det inte ska bli så mycket huller om buller tänkte jag bara skriva kort om vilka människor jag träffade, vilka böcker jag köpt och vad jag gjort under dessa 3 dagar.

Fredag: 


Här är klockan 6 på morgonen och en inte så lite trött Bokvarg stiger in på flyget som tar mig till Stockholm för att sedan föra mig vidare till Göteborg (fast då på ett annat flyg förstås)
Om ni klickar på bilden så blir den större!Här så är vi uppe i luften och solen håller just på att stiga upp, så vackert!


 Vi (jag och mamma) var framme i Göteborg vid 9-tiden och då tog vi bussen in till hotellet som låg 900 meter från Mässan och sedan tog vi spårvagn in till denna underbara lilla affär som låg någonstans i Haga... Nämligen Kawaii Shop aka Kawaii Design där jag inte kunde låta bli att köpa en japansk skoluniform. Så söt!
 Också var vi inne! Jag hade stämt träff med min brevvän Cornelia där inne och tillsammans vandrade vi runt i alla montrar och träffade även Mumin. (Kunde inte låta bli att ta kort med honom) Redan då hade jag hunnit köpa på mig ett antal böcker och ändå hade det knappt gått en kvart. Hehe.


Stötte även på Björn Ranelid mitt i allt tumult och allt folk, ett rent mirakel att vi ens fick syn på honom om du frågar mig. Gick fram och frågade om jag fick ta kort och svaret var ja (eller snarare "Om det går fort").Sedan så träffade jag även Peter Bergting, författaren till Legenden om Morwhayle och gash vad snyggt han signerade i min bok, tack!
Köpte även uppföljaren till Häxmästaren och ska så fort som möjligt försöka läsa den, har hört att den är superbra!

Michelle Paver pratar på Bonnierscenen! Det går inte med ord att förklara min glädje över att äntligen få träffa min stora idol men min lycka var oändlig och efteråt var jag helt i extas.
Det allra bästa var att när hon skulle signera min bok så hade hon på något magiskt sätt sett hur glad jag var (fast det kanske var ganska tydligt) så vi hade en lång och fin diskussion om vargar, böcker osv medan de andra i kön bara fick ett simpelt hallå (okej, lite mer än så men ni förstår poängen hoppas jag) och när jag av en händelse mötte henne på lördagen kom hon ihåg mitt namn och jag fick några minuter att samtala med henne innan hon skulle iväg för att passa sitt flyg tillbaka till England.
Att träffa Michelle Paver var absolut det bästa med hela resan och jag hoppas verkligen, verkligen att jag kommer få träffa henne igen.

Efter det så gjorde jag och Cornelia inte så mycket mer än gå runt, köpa ännu mer böcker och sedan var det bara att vinka av Cornelia då hon skulle hem och jag fortsatte mot mitt hotell.

Lördag:

På lördagen var jag på Bokmässan relativt tidigt, nästan vid öppningen och eftersom jag fått gratis inträde av Bonnier Carlsen den dagen så var det bara att klampa in.
Jag hade ingen som helst aning om vad jag skulle göra utan tänkte mest fördriva tiden genom att gå runt i olika montrar och när jag svängde förbi Xpublishing  fick jag syn på Linnea från BokBuse och efter en lång kram och lite småprat beslutade vi oss för att följas åt en bit (dvs några timmar faktiskt).
Vi hittade även Frida och Agnes från Bookloovin så passade på att ta ett gruppfoto. (Säg till om jag ska ta bort bilden)


Också kom klockslaget då även jag och Linnea var tvungen att skiljas åt och jag började gå mot samtalet som vi skulle ha före vår bokcirkel på Bonnierscenen.

Samtalet gick bättre än jag förväntat mig även om jag nu så här i efterhand inte hade någon aning om vad jag sa och min hjärna kändes helt hjärndöd.
Det kom mycket mer publik än jag hade förväntat mig (det var till och med för lite stolar så folk var tvungna att stå upp och dom stannade ändå, ehe) Även Amanda Hellberg och Lina Forss var med i samtalet.
De andra som var med i samtalet var AnnaTovaAmelieSofieElin och Hanna och slutligen Emelie. Tack för ett mycket intressant samtal och tack publiken!

Efter samtalet så fick jag även tillfälle att prata lite med Viggo från Bookfinger men eftersom jag skulle på den officiella bokbloggarträffen efteråt så var jag tvungen att skynda dit.

På bokbloggarträffen träffade jag som sagt Michelle Paver och det var verkligen sorgligt att jag inte fick chansen att prata mer med henne (tack och lov att jag var där i fredags iallafall!) men de sista minuterna var mycket fina iallafall!

Också bokbloggarträffen då... Guash! Jag älskar er bloggare! Ni är helt otroligt sköna att jag ångrar att jag inte kramade om er alla på riktigt, ni är så fina allihopa! <3
Hoppas verkligen att vi kan göra om det här nästa år också för det var verkligen, verkligen roligt.
Vi fick även besök av författarna till Kurt Cobain finns inte mer, det borde finnas regler,smittad och kaninhjärta och det var riktigt intressant att få lyssna på hur de debuterat osv.
Fick även deras böcker signerade. *yay*

Efter mycket kramandes slutade även bloggträffen och jag begav mig mot mitt hotell igen för att med spänning invänta Söndagen.

Söndag:

Även på söndagen var det mycket lång kö men eftersom jag var där redan innan de öppnade lyckades jag komma in tidigt och det första jag gjorde var att träffa Ella, som även är min brevvän. Hur kul som helst!
Efter att jag visat henne runt lite så utbytte vi presenter och tack, tack, tack Ella, har dock inte hunnit se filmen än men imorgon hoppas jag på det.

Efter att vi gått runt lite till och prutat till oss böcker hos Gilla ("ni får den här boken för 80 spänn, den kostar egentligen 100" säger expediten, jag och Ella kollar på varandra och sedan säger jag "jag tar den för 75", superbra köp fast Ella fick i och för sig samma bok men för bara 65 spänn eftersom expediten var för lat för att orka växla, haha!)

Efter ett tag träffade vi även MimsanAlba och Iktoro och vi bestämde oss för att gå på Sara och Mats seminarium där de pratade om Eld och även berättade att de Cirkeln-serien skulle göras till ett seriealbum.
Efteråt fick jag även deras signatur i Cirkeln som jag hade tagit med mig hemifrån.

Så flöt tiden på och jag träffade Tova igen medan de andra gick och åt så vi gick tillsammans en stund och hade det allmänt bra och roligt också träffade jag även Viggo igen och vi gick tillsammans och handlade böcker, diskuterade favoritböcker osv osv osv...

Träffade även min tredje brevvän, Felicia och tillsammans gick vi runt lite och pratade gott, superkul att äntligen träffas! :D
Nu minns jag inte riktigt när men strax före mats och saras seminarium gick även jag, Ella och Mimsan upp och fick se på när de gjorde glass på matscenen och även (!) smaka, supergott!

Träffade även Katarina Kieri och fick I det här trädet signerat av henne. Fick även veta att hon faktiskt bara bor cirka 40 minuter ifrån mig, äntligen en känd norrländsk författare! (Förutom Ann-Helen Leastadius)

Sedan minns jag inte så mycket mer än att vi vandrade runt ytterligare och köpte ännu mer...
Bild stulen från Ella :P
Också har ju allting ett slut förstås och jag kan inte annat än redan nu längta till nästa års bokmässa. Hoppas att vi ses igen!
<-- Böcker som jag köpt... Ehe...

Småsaker som jag köpte/fick
Alla böcker/saker

Böcker som jag hade med mig och som blev signerade!

Fick ett manus i GoodieBagen från bloggträffen

Böcker som jag fick från antingen folk från mässan eller GoodieBagen


Det här har absolut varit det bästa jag gjort i mitt liv, tack så mycket alla som var där och gjorde det här till en riktig upplevelse!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar