lördag 29 december 2012

Blodsmagi - Tessa Graton

Sillas liv är ett pussel och för varje dag tappar hon bort fler och fler bitar och en dag när hon hittar sina döda föräldrar försvinner hela pusslet.
Med vetskapen att hon stått i en sjö av sina föräldrars blod blir hon deprimerad och allt eftersom ryktena går att det var hennes pappa som först sköt sin fru och sedan sig själv.
Men mitt i mörkret får hon en bok av en okänd avsändare förändras hela hennes liv när hon finner att boken är fylld av magi och att hennes pappa i hela sitt liv varit en magiker.
Men för varje besvärjelse hon gör måste hon offra sitt blod och ju oftare hon gör det, desto större blir konsekvenserna och snart får hon reda på att hon inte är den enda som besitter magiskt blod men deras avsikter är inte goda...

Idag är jag glad. För idag har jag läst en bra bok.
En bok som var spännande från första sidan och som jag gärna slukat med en gång men som jag istället la undan då och då för att låta allting smälta eller bara för att jag var för rädd för att läsa vidare.
För boken är trots allt läskigt och det är en himla massa blod mellan raderna.
Men förutom all skräck och blod så innehåller den mycket annat, som magin tillexempel.
Jag tycker om idén om att offra blod även om jag tycker att kärleken i boken är lite förutsägbar och trist.
Men annars en helbra bok som rekommenderas nu så här i de mörka tiderna.7


4/5 vargar!

2 kommentarer:

  1. Din recension av boken har fått mig att bli sugen på att läsa den. Tyckte den verkade lite trist förut (skyller på dåliga beskrivningar av boken) men nu när jag läser din recension så blir jag faktiskt jättesugen :D

    SvaraRadera