torsdag 17 januari 2013

Tag - My life as a reader


Hittade en tag hos Ella som jag inte kunde låta bli att svara på. + Att den här bloggen behöver lite mer än recensioner, även om jag har flera på lager.


FÖRFLUTET

1. Hur gammal var du när du började läsa?
Jag var kanske 5-6 år när jag läste för första gången, fast innan det hade jag lärt mig alfabetet. Vilken ålder det var minns jag däremot inte...

2. Vad är titeln på den första bok du läste?
Ojojoj, någon Trulle-bok skulle jag tro, ni vet de där om trollet... 

3. Vilken bok fick dig att älska att läsa?
Vargbröder helt klart! Visst fanns intresset för läsningen där men när jag en dag hittade en bok med en varg på omslaget i min brors rum kunde jag inte låta bli att "sno" den från honom. Så är det någon man ska tacka så är det nog min bror.

4. Vilket är det tidigaste minnet du har av läsning?
Förutom att jag sprang runt med alfabetet i handen så minns jag att jag skuttade runt på förskolan (6-års) och ryckte åt mig så många trulle-böcker som det gick. Heh.

NUTID

5. Hur många böcker äger du just nu?
Jag skulle chansa på 400 böcker och tro det eller ej, jag äger inte Harry Potter-serien! Gah, jag borde skämmas! 

6. Vilken av dem är din favorit?
Finns många favoriter i min hylla men... Faktiskt så står det hur många favoriter som helst där men måste jag tvunget välja så blir det nog The perks of being a wallflower och vargbröder.

7. Vem av dem ogillar du mest?
Har liksom favoriterna en del "hatböcker" som t.ex Det borde finnas regler... Blä. 

8. Vilken är din favoritgenre?
Svårt att säga, förut skulle jag helt klart ha sagt Fantasy men nu lutar det mer mot reality, såsom The perks of being a wallflower t.ex... Men läser gärna böcker som har inslag av både och!

9. Hur ofta läser du?
Så ofta jag hinner. Tyvärr har jag en del skolarbete, tonvis med läxor och andra aktiviteter men är det en bra vecka så läser jag kanske 4 böcker, är det en dålig vecka läser jag inte ens en. Vilket händer alldeles för ofta...

10. Barn, ungdom eller vuxenböcker?
Unga Vuxna! Hah.

11. Snabb, medelmåttig eller långsam läsare?
Enligt mig själv så är jag en medelmåttig läsare men enligt vänner och bekanta så är jag en snabb en så någonstans där emellan. 

12. Vem är din favoritförfattare och varför?
Stephen Chbosky (TPOBAW är verkligen en underbar bok), Michelle Paver för att jag älskar vargbröder också beundrar jag hennes mod och hur vänlig hon är. + att hon är Brittisk! Wiho!

13. Pocket eller inbunden?
Inbunden och Paperback! (Ännu ett svar som inte fanns med i alternativen)
Paperpack är sköna att hålla i och jag gillar buckliga omslag, det är charmigt! Inbundna böcker går inte sönder så lätt och känns mer äkta.

14. Vem är din favorithuvudkaraktär?
Charlie, Sam och Patrick från TPOBAW, Torak och Ulv från Vargbröder också säkert någon annan som jag inte kommer på just nu.

15. Vem är din favoritskurk?
Seshru från Vargbröder! Awesome människa.

16. Hur långa böcker brukar du vanligtvis läsa?
Beror på, men oftast ligger genomsnittet på 200-400 sidor. 

FRAMTID

17. Ser du dig själv ha en karriär inom litteratur?
Det hade varit mysigt, har faktiskt bokidéer men vill inte jobba som författare på heltid. Det vore trist. Missförstå mig inte men det är helt enkelt inte min stora dröm som heltidsförfattare. Skulle även kunna jobba på ett förlag eller liknande. Fast som sagt inte på heltid.

18. Tror du att läsplattor kommer ta över de fysiska böckerna?
Läsplattor? Usch NEJ. Blir stressad av att sitta och läsa på en skärm och ingenting går dessutom upp emot en riktig bok i handen. 
Dessutom ser ju inte folk hur smart man är? Håhåhå. (Skämt åsido)

19. Kommer du se till att introducera läsning för dina framtida barn?
Yesh! Om jag får några vill säga! Fast då kommer antaligen de böcker som jag läser nu vara fulla av damm i bokaffärerna och klassas som klassiker eller historieböcker. Wops.

1 kommentar:

  1. Har taggat dig, kolla här: http://mittimellan-ella.blogspot.se/2013/01/tag-happy-bookaholic.html :D

    SvaraRadera