fredag 15 mars 2013

Allt jag säger är sant - Lisa Bjärbo

Alicia är 16 år och har nyss hoppat av skolan. Full av självförtroende lämnar hon sina kompisar i plugget och ger sig av i jakt på jobb, en karriär och när hon ser Isak för första gången, en pojkvän.
Men allt är inte så enkelt som hon först trott och hon tvingas inse att det kanske inte var så smart att slänga sig ut i vuxenvärlden utan en plan.

Jag är inte särskilt förtjust i Alicia, hon känns allt för spontan och alldeles för full med självförtroende för min smak. Inte för att det är dåligt men hennes bristande förmåga att se på saker på ett logiskt sätt gör mig irriterad.
Själva språket är inget speciellt heller men den är berättad på ett humoristisk sätt som gör mig att småle då och då under historians gång. Dessutom tycker jag inte heller om omslaget så mycket, "ansiktsböcker" är inget jag föredrar, det känns trist och jag hatar att inte få bestämma själv hur karaktärerna ska få se ut.
Men historien är ändå lätt att hänga med i och även om jag lätt blev irriterad på karaktärerna så vände jag blad på blad tills jag kommit till slutet.
En slukarbok helt enkelt.


Egentligen hade boken fått en tvåa (möjligvis 2+) men på grund av det lätta språket handlingen får den lite fler plus än ett.

3 kommentarer:

 1. Ja, jag skulle jättegärna vilja gästblogga :D (Ledsen att det inte blev det förut). Ska jag berätta om någon speciell bok eller räcker det med att det är något bokrelaterat?

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Kan du säga mig vilken bok texten i din header kommer ifrån? Är den skriven så som på bilden; med engelska meningar blandat med svenska? Jag letar efter författare som skriver så.

  Tack för hjälpen!

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för ditt svar/din kommentar!
  /C

  SvaraRadera