måndag 22 april 2013

Warm Bodies - Filmrecension


Warn Bodies är en bioaktuell film i Sverige, baserad på boken Warm Bodies (Varma kroppar) av Isaac Marion.

R minns inte sitt namn, var han kom ifrån eller hur han blev det han är. Det enda han vet är att han är död. Eller snarare levande död, R är en zombie och han är hungrar efter hjärnor.
Samtidigt är det något i R som gör att han skiljer sig från andra zombies för han vill inte vara en zombie, han skräms av sin egna skepnad, han mår illa när han äter sina offer och hans största hobby är att samla på saker från människorna, något som en "vanlig" zombie definitivt inte gör.
Och när han träffar Julie är det någon som förändras i honom och han börjar känna igen, men räcker det för att göra honom mänsklig igen?

Jag hade inte planerat att se Warm Bodies, snarare rynkade jag på pannan när en vän föreslog att vi skulle gå och titta på den, låga förväntningar är ett beskrivande ord i det här fallet. Jag trodde att filmen skulle vara i nivå med Twilghtfilmerna, att de skulle vara töntigt tråkiga och att min syn på zombies skulle helt förstöras.
Men så startade filmen och det var oräknerliga känslor som blandades medan jag fick följa R i hans väldigt intressanta liv.
För det första, filmen var allt annat än töntig. Jag hoppade flera gånger till av alla jumpscares och äcklades då och då av obehagliga scener, men utan de scenerna hade filmen inte varit lika bra som den faktiskt var.
För det andra så var filmen humoristiskt på ett perfekt sätt, den var varken överdriven eller snuskig på något sätt och det var ett under att ingen kastade popcorn på mig under hela filmen eftersom jag garvade så mycket.
Dessutom är filmen supersöt, storyn är väldigt intressant, skådespelarna passar rollerna som pusselbitar, sminket var bra (oftast) och det enda jag egentligen kan klaga på var att jag gärna hade velat se lite back-story, varför blev det en apokalyps, också var animationerna (när 'the bonies' sprang) inte det bästa men i överlag var Warm Bodies verkligen, verkligen helt underbar. Så pass underbar att den nästan toppar min lista över favoritfilmer.

Filmen får av 5 vargar!
Rekommenderas!
Obs! Det är 15-årsgräns på filmen!


5 kommentarer:

 1. Verkar som en bra film! Kanske ska ta och se den :D

  SvaraRadera
 2. Måste ta tag i boken först känner jag ;)

  SvaraRadera
 3. Det är nog inget för mig, gillar inte zombies...

  Jag har en award till dig :)
  http://forfattardrommar.se/2013/04/23/liebster-blogaward/

  SvaraRadera
 4. Jag ska se den snart och ser jätte mycket fram emot det. Förhoppningsvis är filmen lika bra som boken :)

  SvaraRadera
 5. Dom flesta verkar ju gilla boken, men zombies är inget för mig så jag kommer varken läsa boken eller se filmen.

  SvaraRadera