lördag 12 oktober 2013

Bloggrecension - Dolas Bokblogg

Dolas bokblogg

Här kommer allra första bloggrecensionen, är det något som ni andra reagerar på ang. recensionen får ni väldigt gärna kommentera det, spelar ingen roll om det är konstruktiv eller destruktiv kritik, jag tar emot allt med glädje.

Dolas Bokblogg startades den 1 Juli 2012 och drivs av den bokälskande tjejen Dola.
Förutom att blogga och läsa så spelar hon ofta innebandy, bowling och hon älskar djur.
Hennes blogg riktar sig främst mot ungdomsböcker men ibland dyker det upp lite filmrecensioner här och var.

När jag går in på Dolas Bokblogg är det första intrycket att Dola är en positiv, glad och rolig tjej.
Det är trevligt att läsa hennes recensioner och jag älskar det faktum att hon har multipla sökfunktioner, dels har hon taggat alla sina böcker i genrer (ungefär som jag), dels har hon en flik längst upp på sidan där hon inte bara har alla sina recensioner samlade utan hon verkar uppdatera den sidan också, imponerande! Hon har även den vanliga bloggsökningsfunktionen.

Bloggen är bra varierad, här är det inte recension på recension utan innehållet är blandat med "I min brevlåda" osv, vilket är superbra. Jag själv blir leds på att gå in på min blogg när det bara är recensioner på högar.

Jag tycker om sättet hon skriver på, i och med att jag börjat kolla in fler bloggar har jag märkt att alla har sin unika lilla skrivstil och jag älskar att hennes har en positiv underton, det gör mig glad att läsa!

Bra betygsystem, lätt att förstå!

Att tänka på: 
Kom ihåg att detta är bara några saker jag lägger märke till och INGENTING som du behöver ta åt dig, ändra på eller ens bry dig om, om du tar illa upp av någonting måste du meddela mig snarast så att jag kan förklara hur jag tänkte och själv bättra på mig till nästa recension.

Dina recensioner är superbra skrivna men ibland känns det som om det personliga du skriver, alltså själva omdömet hinner ta slut innan jag riktigt fått en uppfattning om vad du tyckte om boken.
Några extra meningar, eller ett avslut på varje recension vore väldigt bra.

Idén med böcker till film är bra men jag får känslan över att den borde uppdateras lite, fast det kanske är meningen att 2012-2013 filmer också ska synas? Vad vet jag.

Headern och designen är fin och passar in på bloggen och jag gillar den rosa färgskalan men tycker att det skär sig lite när de är i olika nyanser.

Till er andra:

Glöm inte att kolla in Dolas fina blogg, klicka här för att snabbt komma till den!

3 kommentarer:

 1. Tack så jättemycket för din fina recension! <3

  Angående det jag ska tänka på med recensioner ska jag ha i åtanke nu, och sidan Böcker blir film har jag tänkt att uppdatera men hinner aldrig. ;D

  Och designer och headern är det tänkt att komma en ny om några veckor, hoppas jag!
  Jag tycker är det här var en väldigt rolig idé! Man får nya åsikter om vad som kan ändras och så.

  SvaraRadera
 2. Svar: Tror det är min tur, ska försöka skriva ett så snart som möjligt :D

  SvaraRadera
 3. Var gärna med och delta i min tävling som du hittar till här: http://www.lexielaser.org/2013/10/tavla-och-vinn-fint-pris-hos-bokii.html

  SvaraRadera