måndag 15 augusti 2011

Förlorad ängel - Becca FitzpatrickNora misstänker sedan en lång tid att Patch inte är den han utger sig för att vara och bryter upp med honom.
Men trots att det är hon som gör slut kan hon på något sätt inte glömma honom.
Så för att dränka sina sorger - och för att visa Patch att hon klarar sig utan honom börjar hon dejta en annan kille (varför glömmer jag alltid bort namnen...) som visar sig vara inte alltför oskyldig som han verkar. Men Patch svarar genast med att själv börja dejta en annan tjej, men det är inte vilken tjej som helst. Det är Marcie, Noras värsta fiende.
Samtidigt får Nora ett mystiskt meddelande som ger henne en ledtråd om vem som mördade hennes pappa (nej ni har inte missat något, det händer bara först i andra boken). Misstänksam börjar hon snoka i det, men sanningen gör mer ont än hon anar, kan det verkligen vara Patch som dödat hennes pappa?

BLÄH är det enda ordet som jag egentligen vill beskriva boken med. Inte nog med att jag glömt typ allt som hände i första delen utom det viktigaste ungefär, Nora träffar Patch, slutet, tivolit... så kommer jag absolut inte ihåg några namn, kom inte ens ihåg att Nora hade en 'bästis' och ett tag trodde jag att jag blivit senil eller något tills jag läste andra recensioner om boken och att det var likadant där.
Plus att jag blev arg hela tiden på Nora för att hon inte släppte Patch från början jag menar vem bryr sig?!
Om det är du som dumpar honom (jag ville faktiskt från början att hon skulle dumpa Patch) så släpp honom för allt i världen! Dessutom blev jag arg på Patch för att han inte stack direkt efter att Nora dumpat honom, jag menar varför stanna kvar egentligen?
Okej, det här är en av de första böcker som fått dålig kritik av mig och tjah... vad ska man säga, jag är ledsen Becca, men du verkar ha förlorat dig själv...
En usel bok.
Fast som vanligt har alla böcker något bra i sig och i förlorad ängel var det väl att det var spännande (mesta av tiden) fast att jag blev sur hela tiden på Noras beteende. Och omslaget, ja omslagen är verkligen fina.

Om jag skulle ge betyg så skulle den få några minuspoäng så... eh... jag tror inte att jag ska betygsätta den här boken...


3 kommentarer:

 1. Haha, jag har också nyligen skrivit en recension om Förlorad Ängel och jag tyckte inte om den heller. Fattar inte vad Patch ser i Nora.

  SvaraRadera
 2. Tyckte den var väldigt spännande och bra vissa stunder, men nja, Nora är inte en favorit, (hon var bättre i första boken, nästan allt var bättre i första boken tycker jag) och hennes "Jamen, snyft snyft, nu ska jag ge igen, nu ska han se att jag klarar mig själv fast jag vill ha tillbaka honom, men jag klarar mig visst och nu ska han få känna hur det känns, och nej, jag vill inte ha tillbaka honom, eller jo, det vill jag ju, jag vill ju det, fast... Äh, nu börjar jag hänga med den där knäppe killen, och hjälp nu klänger Marcie på honom och herregud vilken bitch hon är och så får hon inte göra, Patch ska ju vara med mig, han älskar ju mig, så kan han inte göra, snyft snyft". Kanske var det inte riktigt exakt så men fingrarna bara flög över bokstäverna och jag hade nog någon gömd ilska mot Nora bubblande innerst inne... :)

  Bra och himla spännande bok vissa stunder, men nja, jag stör mig lite på Nora, samtidigt som jag tycker hon känns verklig. Sen är det inte så att jag bara stör mig på Nora.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Haha Clara, lång kommentar och bra skriven :)
  Har du blogg, hittar den inte på din profil...

  SvaraRadera