tisdag 16 augusti 2011

Legenden om Morwhayle slår stort!

En motvillig hjälte och hans försvunna tvillingsyster. Ett magiskt svärd. En uråldrig drake. En ondskefull häxmästare, på väg att stiga upp ur graven...


För 10 år sedan försvann Malda, Arteils syster. Ingen visste riktigt vad som hände utom en person, men när Arteil - som nu är 15 år gammal frågar sin pappa får han inget svar.
Malda, som är Arteils tvillingsyster försvann i Arteils gamla hemstad Morwhayle och sedan
han flyttade till den lugna staden Gopnyk har ingen sett henne. Tills en dag när hon dyker upp i hans rum genom en portal som fanns bakom hans garderob. Och tillsammans med Malda och ett magiskt svärd som bara kan bäras av en speciell blodslinje ger han sig iväg mot Morwhayle. Och inget blir sig likt igen.
Kan Arteil verkligen lite på sin syster, varför i all världen vill hon återuppväcka den ondskefulla häxmästaren och vad har hon egentligen för koppling till draken Gorgobestor?
Så frågan kommer, vilken sida kommer Arteil stå på och kommer han en dag tvingas möta sin syter på slagfältet?

Från första sidan hittade jag direkt min favoritkaraktär och tja... varför inte?
Malda är modig, kan magi, flyger en drake (iallafall större delen av boken) och hon var den som fått klara sig själv medan Arteil är feg, kan inte slåss (trots att han övat svärdsteknik), naiv och... inte alls som sin syster.
Så det var Malda som jag hejade på genom hela boken, trots att det handlade större delen om bara Arteil.
Peter Bergtings bok var verkligen super, spänning hela tiden, fantasy, drakar, magi... vad mer kan man förvänta sig egentligen? Omslaget var så häftigt att jag skulle kunna göra en tavla av den och hänga upp den på väggen. Läs läs läs och du kommer få se vad jag menar. Den här boken Ä.G.E.R verkligen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar